Pasienthjelp for Narval CC | ResMed

Narval CC søvnapnéskinne-hjelp

FAQs

Behandlingssystemet med søvnapnéskinnen Narval CC består av to skreddersydde skinner – den ene er for overkjeven, og den andre er for underkjeven – og to lenkearmer som holder splintene sammen.
For å holde søvnapnéskinnen i optimal stand, anbefaler vi at du rengjør den som følger:

Etter hver gang du har brukt den

 • Ta Narval-skinnen ut av munnen og legg den i rent, lunkent drikkevann (f.eks. i et glass eller en beholder)..
 • Rengjør Narval-skinnen med en tannbørste, og pass på å pusse den på innsiden i minst ett minutt. En protesebørste har vanligvis to ulike børstehoder. Den mindre børsten med vinkel gjør at du kan rengjøre innsiden av Narval-skinnen, mens den store børsten kan brukes til å rengjøre den på utsiden.
 • Rens godt med rent, lunkent drikkevann
 • Sjekk grundig at Narval-skinnen ser ren ut (f.eks. at ingen synlige partikler er igjen på skinnen). Om nødvendig rengjør du enheten igjen ved å gjenta trinn 1–4.
 • Etter at Narval-skinnen er ren, tørker du den med et rent håndkle eller papir, og legger den tilbake i oppbevaringsboksen

To ganger i uken

Rengjør Narval-skinnen mer grundig med et antibakterielt rengjøringsmiddel for proteser som er tilpasset for ortodontiske skinner:

 • Les instruksjonene for det antibakterielle rengjøringsmidlet for proteser nøye før bruk.
 • Rengjør Narval-skinnen i henhold til instruksjonene til rengjøringsmidlets produsent.
 • Skyll Narval-skinnen godt med rent drikkevann.
 • Tørk Narval-skinnen med et rent håndkle eller papir, og legg den tilbake i oppbevaringsboksen.
 • Det kan hende at splintene på Narval-skinnen endrer farge etter hvert. Dette kan skyldes syrenivået i spyttet ditt og hvor godt du tar vare på Narval-skinnen. Dette vil ikke påvirke ytelsen.

Forsiktig:

Før du velger et antibakterielt rengjøringsmiddel for proteser må du sjekke at du ikke er allergisk mot noen av ingrediensene i det. Du må alltid følge instruksjonene som leveres med det.

 • Ikke legg Narval-skinnen i vann som er varmere enn 45 °C / 113 °F.
 • Ikke bruk tannkrem eller munnskyllevann til å rengjøre Narval-skinnen.
 • Ikke bruk klorbaserte produkter, blekemiddel, eddiksyre, husholdningsprodukter eller alkoholløsninger til å rengjøre Narval-skinnen.

Regelmessig oppfølging er den beste måten for deg og helseteamet ditt å overvåke søvnhelsen din.

Det muntlige apparatet Narval CC ™ er laget nøyaktig for å passe til dine spesifikke behov, og din tannlegesøvn vil justere innstillingene etter dine behov. Over tid kan imidlertid disse behovene endres, og innstillingene dine må kanskje endres som et resultat. Oppfølging lar legen din se hvordan du reagerer på terapien din og justere den for å optimalisere effektiviteten og overholdelsen, slik at du kan fortsette å få mest mulig ut av behandlingen.

Hvis du slutter å føle fordelene ved behandling, selv om du bruker utstyret ditt hver natt, bør du snakke med ditt behandlingssted din så snart som mulig.

Elsker å gå på camping og nyte naturen? Det er enkelt med Narval CC. Kast apparatet ditt i lagringsbeholderen, og slipp! Bare husk å ta med proteserens rengjøringsbørste for å rengjøre Narval-apparatet etter hver gang du bruker den og et antibakterielt proteserengjøringsmiddel designet for kjeveortopediske apparater hvis du er borte i mer enn noen få dager.

Her er mer informasjon

Apparatene våre er konstruert for å behandle søvnrelaterte respirasjonsforstyrrelser, og gir uovertruffen komfort og dokumentert effekt.

Selv med det beste utstyret, sliter noen mennesker med å tilpasse seg CPAP. Men søvnapné er en alvorlig lidelse som krever behandling. Så, hva er alternativene? Hvis du har mild til moderat søvnapné, kan et personlig Narval-apparat være løsningen.

Utforske flere produkter

Et praktisk søvnscreeningapparat til hjemmebruk fra ResMed

Les mer

AirMini veier 300 g og er 14 cm lang, og gir deg den beste behandlingen, slik du forventer fra ResMed – i en komplett, livsstilsvennlig pakke

Les mer

Førsteklasses behandlingsapparat med automatisk trykktilpasning

Les mer