Oppdag ResMeds 30 år lange historie | ResMed Norge

Vår historie

Forskning og innovasjon i 30 år

Hver dag går vi på jobb med fokus på å bygge og støtte teknologi som hjelper folk til å leve et sunnere og lykkeligere liv.

Det begynte for over 30 år siden med oppfinnelsen av et apparat som hjalp folk å puste lettere og sove bedre. Og det fortsetter i dag med digitale helseløsninger som bidrar til at folk slipper å legges inn på sykehus.

30 år i korte trekk

29. mai 1989

Hello, world!

Peter Farrel grunnla ResCare for å selge utstyr for behandling med positivt luftveistrykk (PAP) for personer med søvnapné.

1990

En ny måte å puste lett på

Den første ferdigmonterte PAP-masken, den nasale «Bubble Cushion», ble patentert og lisensiert eksklusivt til ResCare.

1995

Nytt navn, samme visjon

Skiftet navn til ResMed, en forkortelse for «Respiratory Medicine».

Late 90’s

Ledende innen komfort

Lanserte vår første fukter under eget merkenavn (HumidCare) og det automatiske PAP-apparatet (AutoSet T), som kombineres for å levere varm luft ved laveste nødvendige trykk.

2003

Digitalisering

Lanserte vår første programvare, ResLink, som hjelper søvnleger med å verifisere hvor godt pasienter etterlever behandlingen, og forbedre denne.

2005

SAIME, men ikke helt det samme

Kjøpte opp SAIME og trådte inn på markedet for ventilasjonsbehandling, hvor vi samarbeidet om å utvikle livsopprettholdende hjemmeventilatorer.

2008

Bedre søvn for kvinner

Skapte den aller første PAP-masken spesielt for kvinner: Swift LT for Her.

2012

Ledende innen avstandsoppfølging

Kjøpte opp Umbian, som med sitt U-Sleep-program hjelper klinikere med å følge opp og forbedre PAP-etterlevelsen og forbedrer ResMeds eget AirView-program som i dag følger opp mer enn 19 millioner pasienter.

2014

En sterkere forbindelse

Skrev historie ved å lansere Air10-serien: den første serien med 100 % skytilkoblede apparater. Med både fjern- og egenmonitoreringsløsninger øker PAP-etterlevelsen til 87 %.

SAAS ser dagens lys i USA

Opprettet et økosystem av SaaS (Software as a Service)-plattformer og -tjenester for leverandører av helsetjenester utenfor sykehus ved å kjøpe opp selskaper som Brightree, HEALTHCAREfirst og MatrixCare.

2017

Har du sovet godt?

Lanserte SleepScore, den første appen som gjør en hvilken som helst smarttelefon om til en kontaktløs søvnmåler (fra SleepScore Labs, et fellesforetak mellom ResMed, dr. Mehmet Oz og Pegasus Capital Advisors).

2017

PAP hvor som helst

Lanserte AirMini, verdens minste PAP, med vannfritt fuktesystem og betjent med smarttelefon.

2019

Ledende innen digital helse for KOLS-pasienter

Kjøpte opp Propeller Health, som med sine digitale helseverktøy for inhalatorer hjelper mennesker med KOLS og astma med å ta medisinene sine, redusere risikoen for sykehusinnleggelse og få flere symptomfrie dager.

2020

Global covid-19-respons

Forpliktet oss til å levere hundretusener av ventilatorer og bi-level-apparater i over 100 land for å bidra til å redde utallige liv.

2020

Fjerntilpasning av masker

Lanserte ResMed MaskSelector, som gjør det enklere og mer effektivt å velge og tilpasse pasientmasker hjemme.

2020

Bevegelsesfrihet

Avslørte vår nye kategori av AirFit-masker, med luftslangen på hodet, noe som er flott for alle som sover urolig.

2021

High-flow-behandling

Lumis, serien av ikke-invasive ventilatorer, lanseres på det europeiske markedet og gir støtte til ikke-avhengige pasienter (> 13 kg)* med respirasjonsinsuffisiens som KOLS.

2022

Air11 er her!

Vi har lagt til digitale funksjoner (personlig terapiassistent og Care Check-in) som skal hjelpe nye pasienter med å starte og fortsette med PAP-behandling på lang sikt.

2022

Porteføljen utvides til søvnløshet

ResMed kjøper opp Mementor, en programvareutvikler som tilbyr Somnio – en digital løsning for søvnløshet.Dette er den første og eneste permanent godkjente digitale helseappen innen søvnmedisin.