Retningslinjer for informasjonskapsler | Resmed Norge

Retningslinjer for informasjonskapsler

Dato for siste revisjon: januar 2024

 

Sporinger og andre teknologier

Surfing på dette nettstedet fører til lagring av informasjonskapsler. ResMed bruker informasjonskapsler og annen teknologi for å forbedre brukeropplevelsen på sine nettsteder og mobilapper.

Disse retningslinjene forklarer hvordan vi bruker disse teknologiene, valgene vi tar og rettighetene dine.

 

1. Hva er informasjonskapsler og andre lignende teknologier?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som opprettes av nettstedene du besøker. Informasjonskapslene lagres på terminalen din og samler inn en viss mengde data om nettleserhistorikken din (f.eks. dato, klokkeslett og antall besøk, ankomstkilde og preferanser). Disse informasjonskapslene lagres på enheten din. Andre sporingsteknologier brukes for lignende formål.

Vedvarende informasjonskapsler lar oss gjenkjenne deg som bruker og lar deg returnere til våre passordbeskyttede nettsteder uten å måtte skrive inn påloggingsinformasjonen din på nytt. Når du er logget inn, forblir en vedvarende informasjonskapsel i nettleseren din og leses av ResMed når du returnerer til et av våre nettsteder.

Vedvarende informasjonskapsler lagres på terminalen din til de utløper (maksimalt 13 måneder) eller til du sletter dem.

Øktinformasjonskapsler slettes automatisk når du avslutter nettleseren.

 

2. Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

2.1. Strengt nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene sikrer de essensielle funksjonene på nettstedet og at nettstedet fungerer som det skal. De kan ikke deaktiveres fra våre systemer. Du kan imidlertid konfigurere nettleseren til å blokkere dem eller bli varslet om bruken av dem. Noen deler av nettstedet vil da kanskje ikke fungere der det er aktuelt.

Bruken av disse informasjonskapslene på nettstedet vårt er basert på vår legitime interesse for å sikre sikkerheten, den tekniske driften og tilgjengeligheten til nettstedet og våre forskjellige tjenester.

2.2. Ytelsesinformasjonskapsler

Vi bruker ytelsesinformasjonskapsler for å gjøre oss i stand til å analysere sidebesøk (antall besøk, besøksaktiviteter og returfrekvenser) og hvordan du samhandler med nettstedet vårt, for å finne ut mer om samhandlingen mellom sidene, for å forbedre nettstedet vårt og tilpasse det til preferansene dine. Disse informasjonskapslene brukes utelukkende for å forbedre nettstedets ytelse og tilpasse opplevelsen til behovene dine.

Bruken av disse informasjonskapslene er basert på ditt samtykke. Hvis du velger bort disse informasjonskapslene, vil vi ikke være i stand til å fastslå når du besøkte nettstedet vårt eller brukermønsterdataene dine på nettstedet vårt.

2.3. Funksjonelle informasjonskapsler

Vi bruker «funksjonelle» informasjonskapsler for å gi deg multimediainnhold og oppbevare informasjonen din sikkert mens du er innlogget.

Funksjonelle informasjonskapsler lar oss lagre informasjonen som allerede er skrevet inn (som navn på brukere og språkvalg) for å tilby deg forbedrede funksjoner.  Disse informasjonskapslene brukes ikke til å identifisere deg personlig og sporer ikke bevegelsene dine på andre nettsteder.

Noen av tjenesteleverandørene våre, for eksempel Pendo™ (forbedring av plattformen vår), vil være vert for de pseudonymiserte dataene dine i USA.

Bruken av disse informasjonskapslene er basert på ditt samtykke. Hvis du velger bort disse informasjonskapslene, vil vi ikke være i stand til å fastslå når du besøkte nettstedet vårt eller brukermønstermønsteret ditt på nettstedet vårt.

2.4. Nettbeacons eller GIF-er

På noen av nettstedene våre kan vi også bruke usynlige piksler (også kalt transparente GIF-er, usynlige GIF-er, piksler eller handlingsmerker) som lar oss tilby deg en bedre tjeneste ved å justere innholdet på nettstedet vårt, for å bedre målrette den interaktive reklamen og for å gjøre siden mer brukervennlig. Disse teknologiene er kodefragmenter som er presentert i form av et lite grafisk bilde som er integrert i en nettside eller e-post. Usynlige piksler kan gjenkjenne visse typer informasjon på datamaskinen din, for eksempel informasjonskapsler, klokkeslettet og datoen du ser på en side, samt en beskrivelse av siden der den usynlige pikselen er lagret.

Vi bruker usynlige piksler til ulike sporingsformål, for eksempel:

  • for å finne ut om du er koblet til nettstedet eller en tredjepartstjeneste,
  • for å måle atferd: sidebesøk etc.
  • for å samle inn teknisk informasjon om individet som initierer atferden: IP-adresser, maskinkonfigurasjon etc.

 

3. Hvordan administrerer jeg informasjonskapsler?

3.1. Ved første gangs besøk kan du godta, velge bort eller konfigurere informasjonskapsler

Lagring av informasjonskapsler på terminalen din innebærer å innhente samtykket ditt eller vår legitime interesse når informasjonskapslene er strengt nødvendige. Derfor vil et informasjonsbanner, så snart du kommer til nettstedet vårt, fortelle deg at vi bruker denne teknologien. Ved å fortsette å surfe på siden, godtar du at informasjonskapsler lagres på terminalen din.

Sletting av funksjonalitetskapsler som er nødvendige for at ResMed skal levere innhold, kan hindre deg i å få tilgang til bestemt innhold på nettstedet eller føre til forringet drift.

3.2. Du kan når som helst konfigurere informasjonskapsler

Du kan når som helst endre preferansene for informasjonskapsler ved å klikke på Innstillinger for informasjonskapsler.

Du har også muligheten til å administrere bruken av informasjonskapsler via nettleserinnstillingene.

Sletting av funksjonelle informasjonskapsler, som er avgjørende for å levere innhold fra ResMed, kan hindre deg i å få tilgang til noe av nettstedets innhold eller kan svekke funksjonen til nettstedet.
RH-302029/1 2024-01