Alt om søvnapné | ResMed Norge

Alt om søvnapné

Alt om søvnapné

Hvis du har obstruktiv søvnapné, er du definitivt ikke alene.

Ifølge den siste vitenskapelige forskningen1 er mer enn 936 millioner mennesker over hele verden rammet.

Dette oppsiktsvekkende høye tallet, som ble publisert i verdens ledende tidsskrift for respirasjonshelse, er nesten ti ganger større enn Verdens helseorganisasjons estimat i 2007 på over 100 millioner.

"Mer enn 85 % av pasienter med søvnapné er ikke diagnostisert"

Forklarer lege Carlos M. Nunez, medforfatter av studien og ResMeds medisinske direktør.

«Dette øker risikoen for arbeidsulykker og trafikkulykker, og kan bidra til andre betydelige helseproblemer, som hypertensjon, hjerte- og karsykdommer eller til og med dårlig glukosekontroll for diabetespasienter. Vi kjenner risikoen, og nå vet vi størrelsen på problemet. Håndteringen starter med screening av pasienter vi vet har høy risiko.» 

Hvorfor er obstruktiv søvnapné for det meste udiagnostisert?

Mer enn 80 % av tilfeller med obstruktiv søvnapné er i dag ikke diagnostisert. Millioner av mennesker vet ikke at de er rammet.2 De vil gjentatte ganger slutte å puste i 10 sekunder eller mer i løpet av natten, og brått våkne for å unngå kvelning før syklusen starter igjen.

Den forstyrrende syklusen forårsaker kronisk søvnmangel, men de fleste husker ikke at de våknet. I stedet antar de at de er trette fordi de er stresset eller blir eldre. Eller de ender opp med å bli feildiagnostisert med søvnløshet, migrene, kronisk tretthet eller andre lidelser.

Motta e-boken “Hva er søvnapné?” ...

Den gratis e-boken om søvnapné kan hjelpe deg å:

  • Kjenne igjen symptomer på søvnapné
  • Lære om søvnapnédiagnose
  • Forstå forskjellene mellom ulike søvnapnébehandlinger

Fyll ut skjemaet for å motta e-boken

Vennligst svar på spørsmålet ovenfor.

Når du klikker på “Send meg e-boken”, gir du samtidig ResMed ditt samtykke til behandling av personopplysningene dine ved behandling av forespørselen. Du finner mer informasjon om hvordan ResMed behandler personopplysninger, i vår personvernerklæringen.

Referanser:

  1. Benjafield et al. Estimation of the global prevalence and burden of obstructive sleep apnoea: a literature-based analysis. Lancet Respiratory Medicine http://dx.doi.org/10.1016/S2213-2600(19)30198-5.
  2. Young T, Evans L, Finn L, Patta M. Estimation of the clinically diagnosed proportion of sleep apnoea syndrome in middle-aged men and women. Sleep 1997; 20: 705-706.