Reise med CPAP-apparat | ResMed Norge

Reise med CPAP-apparat

Det er viktig å fortsette behandlingen mens du er på reise. Og med ResMeds bærbare CPAP-apparat, reisetilbehør sammen med noen reisetips, kan du begi deg av sted til mange reisemål og fortsatt oppleve fordelene med CPAP-behandlingen.

Fortsett å lese for å oppdage nyttige tips og verktøy for pakking og reise med CPAP-behandling. God tur!

Forberedelse til ferie

Enten du skal på camping, bilferie eller utenlandstur, finner du nyttig informasjon om transport og bruk av maskinen mens du er bortreist.

Hva bør du vite før du drar?

Ta med nyttig informasjon

Legeerklæring på at du trenger PAP-behandling.
Huskelapp med behandlingstrykk, masketype og maskestørrelse.
Kontaktopplysninger til lege, utstyrsleverandør og behandlende sykehus.
Opplysninger om helseforsikring, herunder polisenummer og leverandørens kontaktopplysninger.
ResMeds FAA-samsvarserklæring, slik at du kan ta med deg apparatet når du er på reise.

Kontroller at du har nok strøm

Minst to uker før du skal fly, må du be flyselskapet om tillatelse til å bruke apparatet på en flyvning. Hvis de gir tillatelsen skriftlig, må du huske å ta med deg en kopi av brevet/e-posten.
Hvis du skal reise hele natten med andre transportmidler (f.eks. tog), må du kontakte turoperatøren eller reiseselskapet på forhånd for å spørre om du kan koble til apparatet.
Kontroller om du vil trenge en egen adapter til fly eller andre transportmidler, og husk å pakke med en! ResMedtilbyr omformere, slik at du kan bruke apparatet med 12 V eller 24 V likestrømkilde i bil, båt eller annet fremkomstmiddel med egnet batteri. Trenger du en i dag? Besøk nettbutikken vår.
Hvis egnet strømforsyning ikke vil være tilgjengelig, bør du vurdere å ta med batteri i stedet.

Ta med hensiktsmessige reservedeler

Pakk med en ekstra maskepute siden det kan være vanskelig å finne en egnet erstatning utenlands.

Pakke med reiseservietter til å holde masken og utstyret rent mens du er på reise.

Vær forsiktig med fukting

IKKE bruk standardfukterpå fly. Turbulens kan gjøre at vannet skvulper og skade apparatet. Det vannløse AirMini Humid X-systemet kan brukes på fly
Påse at det ikke er vann i fuktekammeret før du pakker det ned.

Vanlige spørsmål om reising

Du kan kontakte behandlingsstedet og be om råd for hvordan du kan løse tekniske problemer med apparatet.

Trådløs forbindelse er deaktivert når apparater er i flymodus, så dataoverføring er derfor midlertidig utilgjengelig. Hvis du skal være utenlands eller bruke flymodus over en lengre periode, kan du fortelle søvnklinikken at den ikke bør forvente å motta data fra apparatet ditt mens du er borte.

Vanligvis, ja. Typeskiltet på behandlingsapparatet kan angi 50–60 Hz, men strømforsyningen i nyere apparater er vanligvis kompatibel med 110 V- eller 400 Hz-strømforsyningen på fly. Du må imidlertid kanskje bruke en egen adapter for å koble til strømuttaket om bord. Sjekk alltid med flyselskapet før du reiser.

Nei, røntgenskannerne skader ikke apparatet.1 Imidlertid kan det hende at sikkerhetskontrollørene må få se en bekreftelse fra legen på at du har med deg medisinsk utstyr, så det er lurt å ha den for hånden.

Ja, CPAP-, APAP- eller bi-levelsøvnapnéapparatet bør fungere i et annet land. Men stikkontakter kan være forskjellige fra land til land, så sørg for at du pakker med en egnet adapter. Adaptere kan kjøpes i de fleste elektronikkog reisebutikker og på flyplasser. Hvis du skal være utenlands en lengre periode, kan du fortelle søvnklinikken at den ikke bør forvente å motta data fra apparatet ditt mens du er borte.

God søvn, avslappet reise

Vår gratis e-bok om å reise med CPAP er full av praktisk informasjon om hvordan du kan reise med CPAP. Vi tror vi har fått med alt fra tog til fly til campingvogner. Last den ned nå og begynn å drømme om den neste reisen med god søvn!

Ut og reise med PAP
ResMed-e-bok-5-reise-med-CPAP-behandling-forside
Planlegger du å reise med cruiseskip, tog eller buss?
ResMed-e-bok-5-reise-med-CPAP-behandling-forhåndsvisning-a
Sjekkliste til reisen
ResMed-e-bok-5-reise-med-CPAP-behandling-forhåndsvisning-b

Referanser:

  1. Røntgenskanneres kompatibilitet med ResMed-apparater. Data på fil ID A4726587.