Kom i gang hjemme med din auto-CPAP-behandling

Du har nettopp fått diagnosen søvnapné, og her vil vi hjelpe deg å komme i gang på best mulig måte. Lær deg mer om din søvnapnébehandling, hvordan du kobler opp utstyret ditt, følger med på behandlingsresultater og vedlikeholder apparatet og masken.

Velg rett størrelse på masken

Klikk på den masketypen du har fått anbefalt, og se hvordan du kan tilpasse den til ditt ansikt. Om masken din ikke er avbildet under, klikk HER 

Hvordan kobler jeg opp og tilpasser mitt utstyr?

CPAP med tilhørende utstyr brukes for behandling av søvnapné. Apparatet er ferdig innstilt til behandling av obstruktiv søvnapné. Det er i hovedsak fire produkter som jobber sammen for å gi best mulig behandling: Auto-CPAP-apparatet, en maske, luftslange og myAir, ResMeds nettbaserte støtteprogram.

 Oppstartsveiledning

 

Her er noen tips for å komme i gang

Behandlingsutstyret består av:

  • din maske
  • ditt CPAP-apparat
  • Om foreskrevet; ditt fuktekammer

Du finner også brukermanualer for de ulike delene vedlagt. Ta deg tid til å lese gjennom disse for å få ut det beste fra behandlingen.

 

  • Koble strømledningen til vegguttaket og sett i strømpluggen til apparatet.
  • Fest den ene enden av slangen til apparatets luftuttak på baksiden og den andre enden til kneleddet på masken. Om du har en ClimateLine oppvarmet slange skal den enden som har en gullfarget plate settes inn i det rektangulære hullet på luftuttaket.
  • Les brukermanualen for apparatet.
  • Om du har en varmefukter kan du lese detaljer om denne i brukermanualen.

Nå er tiden inne for å prøve masken. Øv deg på å ta masken fra hverandre og sette den sammen igjen. Deretter tar du masken på deg og justerer hodestroppene slik at masken kjennes komfortabel og ikke for stram. Her er lenker til noen av de mest brukte maskene:

Venn deg til følelsen av masken og lufttrykket ved å bruke utstyret når du ser på TV eller slapper av. Ligg gjerne ned. Gi det litt tid. Vær tålmodig. Er masken behagelig? Sitter den tett, uten å sitte for hardt?

myAir er et gratis, personlig nettprogram for søvnapné, som er laget for å optimalisere din CPAP-opplevelse. Hver morgen viser myAir hvordan natten har vært og gir deg ulike poeng: poeng for antall timer apparatet har vært i bruk, poeng for hvor mange ganger du har tatt masken av, poeng for maskelekkasje og antall pustestans, alt er tilgjengelig på din smarttelefon, nettbrett eller PC. myAir tilbyr også gratis opplæring, coaching og veiledning om søvnapné og auto-CPAP-behandlingen. myAir vil snart være tilgjengelig også som app.

Behandlingen blir mer komfortabel og utstyret varer lengre.

 

  • Se tilgjengelig materiale her: Rengjøring av maske | Rengjøring av fuktekammer | Bytte slitte deler

 

 

 

 

  • Sjekk at du har de anbefalte rengjøringsproduktene ved å lese bruksanvisningen

Hvordan vet jeg at min behandling fungerer?

Hver morgen viser myAir hvordan natten har vært og gir deg ulike poeng: poeng for antall timer apparatet har vært i bruk, poeng for hvor mange ganger du har tatt masken av, poeng for maskelekkasje og antall pustestans, alt er tilgjengelig på din smarttelefon, nettbrett eller PC. myAir er et gratis nettbasert støtteprogram. MyAir vil snart være tilgjengelig også som app.