Kom i gang hjemme med din auto-CPAP-behandling med AirSense 10 - ResMed Norge

Kom i gang hjemme med din auto-CPAP-behandling med AirSense 10

Du har nettopp fått diagnosen søvnapné: vi er her for å hjelpe deg å komme i gang med AirSense 10. Lær deg mer om din søvnapnébehandling, hvordan du kobler opp utstyret ditt, følger med på behandlingsresultater og vedlikeholder apparatet og masken.

Hvilket apparat skal du starte behandling med?

Velg rett størrelse på masken

Klikk på den masketypen du har fått anbefalt, og se hvordan du kan tilpasse den til ditt ansikt. Om masken din ikke er avbildet under, klikk HER 

Hvordan kobler jeg opp og tilpasser mitt utstyr?

CPAP med tilhørende utstyr brukes til å behandle søvnapné.
Det er i hovedsak fire produkter som jobber sammen for å gi best mulig behandling: Auto-CPAP-apparat, maske, luftslange og ResMeds myAir-app.

Her er noen tips for å komme i gang

Behandlingsutstyret består av:

  • din maske
  • ditt CPAP-apparat
  • Om foreskrevet; ditt fuktekammer

Du finner også brukermanualer for de ulike delene vedlagt. Ta deg tid til å lese gjennom disse for å få ut det beste fra behandlingen.

 

  • Koble strømledningen til vegguttaket og sett i strømpluggen til apparatet.
  • Fest den ene enden av slangen til apparatets luftuttak på baksiden og den andre enden til kneleddet på masken. Om du har en ClimateLine oppvarmet slange skal den enden som har en gullfarget plate settes inn i det rektangulære hullet på luftuttaket.
  • Les brukermanualen for apparatet.
  • Om du har en varmefukter kan du lese detaljer om denne i brukermanualen.

Nå er tiden inne for å prøve masken. Øv deg på å ta masken fra hverandre og sette den sammen igjen. Deretter tar du masken på deg og justerer hodestroppene slik at masken kjennes komfortabel og ikke for stram. Her er lenker til noen av de mest brukte maskene:

Venn deg til følelsen av masken og lufttrykket ved å bruke utstyret når du ser på TV eller slapper av. Ligg gjerne ned. Gi det litt tid. Vær tålmodig. Er masken behagelig? Sitter den tett, uten å sitte for hardt?

myAir er en app som gjør det enkelt å følge fremgangen og motta oppmuntring underveis. Hver morgen viser myAir deg hvordan du sov natten før, og gir deg en poengsum. Antall timer med CPAP-bruk, antall apneer og maskelekkasjer, antall ganger du har fjernet masken – alt finnes på telefonen eller nettbrettet. myAir tilbyr også gratis hjelp, veiledning og opplæring på nettet. Du kan laste ned myAir-mobilappen på App Store® og Google Play™

Behandlingen blir mer komfortabel og utstyret varer lengre.

  • Se tilgjengelig materiale her: Rengjøring av maske | Rengjøring av fuktekammer | Bytte ut slitte deler
  • Sjekk at du har de anbefalte rengjøringsproduktene ved å lese bruksanvisningen

Hvordan følger jeg med på min egen behandling?

Ville det ikke vært motiverende å se at det går fremover med CPAP-behandlingen?
myAir-appen kan motivere deg til å fortsette behandlingen ved å gi deg innsyn i hva som går bra, og å hjelpe deg med å rette på ting som ikke fungerer like godt.

I brukerveiledningen finner du relevant informasjon om advarsler og forholdsregler som må tas hensyn til før og under bruken av produktet.

Referanse:

* Android og Google Play er varemerker som tilhører Google, Inc., registrert i USA og andre land. Apple, App Store og iPhone er varemerker som tilhører Apple Inc., registrert i USA og andre land.