Lær om søvnapnébehandling | ResMed

Behandling for søvnapné

Obstruktiv søvnapné er en alvorlig søvnlidelse som vanligvis ikke kan helbredes. Heldigvis er den enkel å behandle. Effektiv behandling for søvnapné har mange fordeler. Det kan redusere risikoen for alvorlige medisinske problemer og ulykker. Det bør også hjelpe deg med å sove bedre om natten, og føle deg gladere og mer energisk om dagen.

Hvilken søvnapnébehandling passer for deg?

CPAP-behandling for søvnapné 

Søvnapné behandles vanligvis med CPAP-behandling. Under behandling sender et CPAP-apparat et tilpasset lufttrykk gjennom en CPAP-maske for å holde luftveiene åpne mens du sover. Det kan føles uvanlig i starten, men de fleste blir raskt vant til å bruke CPAP-apparatet. Og det er verdt det: Behandling av søvnapneen kan forvandle både humøret og energinivået.  

 

 

Skinne-behandling for søvnapné 

Noen personer strever med å tilpasse seg CPAP-behandling. Heldigvis finnes det et effektivt alternativ: Behandling med søvnapnéskinne (MRD). ResMeds veldokumenterte søvnapnéskinne kalles Narval og passer for personer som har mild til moderat søvnapné og snorking.

 

 

Fordeler med søvnapnébehandling og CPAP-behandling

Enten du er fornøyd med CPAP eller velger å bruke en MRD, er det viktigste å bruke søvnapnébehandlingen hver natt i så mange timer som mulig. Effektiv behandling for søvnapné kan gi en lang rekke fordeler.

Effektiv søvnapnébehandling, som inkluderer bruk av CPAP-utstyr, er påvist å lindre vanlige symptomer og forbedre energinivået, produktiviteten og generell fysisk og psykisk velvære. Det er viktig å huske at hvis søvnapné forblir ubehandlet, kan det føre til andre alvorlige helseproblemer.

fordeler-med-søvnapnébehandling

Hvordan kan jeg få behandling?

Hvis du tror du lider av søvnapné, må du snakke med fastlegen. Fastlegen vil spørre om symptomene og foreskrive en søvnundersøkelse hvis han eller hun tror du kan lide av søvnapné eller en annen søvnrelatert lidelse. Med riktig diagnose kan du få riktig behandling, og helsen og energinivået bør bedre seg.

Ekte historier fra ekte pasienter

Lær mer ved å se ekte personer dele sin personlige opplevelse med søvnapnébehandling. De drøfter fordeler og ulemper og deler sine tips for en vellykket CPAP-behandling.

Her er mer informasjon

Se pasienthistorier og deres opplevelse med søvnapnébehandling.

Les mer

Hvis du har søvnproblemer, snorker eller har mistanke om at du har søvnapné eller en respiratorisk lidelse, er det viktig å ta tegnene på alvor.

Les mer

Søvnapné er en alvorlig søvnlidelse. Det vanligste symptomet er snorking, men det finnes andre tegn å se etter.

Les mer