Starte behandling med søvnapnéskinne | ResMed

Behandling med søvnapnéskinne

Noen mennesker sliter med å venne seg til CPAP-behandling. For personer med mild til moderat OSA eller som sekundær behandling pasienter med alvorlig OSA, finnes det heldigvis et veldokumentert, effektivt alternativ til CPAP1: Narval søvnapnéskinne

Hvordan fungerer behandling med søvnapnéskinne?

En søvnapnéskinne er et oralt apparat som er individuelt tilpasset for bruk når du sover. Det holder underkjeven i en fremskutt stilling for å utvide rommet bak tungen og holde bløtvevet og musklene i de øvre luftveiene i en sunn stilling. Dette reduserer vibrasjon og hindrer at luftveiene blir blokkert.

Snorking -svelg-kollapset-luftstrøm-blokkerte

Uten Narval: Svelget er kollapset og luftstrømmen er blokkert 

stoppe-snoring-med-Narval

Med Narval: Svelget er åpent, og luften strømmer fritt

Høy pasienttilfredshet

Det finnes to typer søvnapnéskinner på markedet: individuelt tilpassede, f.eks. Narval CC, og termoplastiske som pasienter må tilpasse selv. En fersk sammenligningsstudie viste at en spesialtilpasset søvnapnéskinne er dobbelt så effektiv når det gjelder å redusere snorking enn søvnapnéskinner av termoplast som ikke er spesialtilpassede2. Den har en høyere compliance – 94 % kontra 69 %2 – og det er mer sannsynlig at pasientene foretrekker den (82 %).2

high-patient-satisfaction-stop-snoring

Hva er fordelene med effektiv behandling med søvnapnéskinne?

ResMeds Narval-apparat er klinisk dokumentert å være en effektiv behandling for snorking og mild til moderat obstruktiv søvnapné (OSA). 3 fakta om Narval:

Snorkingen forsvinner

Faktisk forsvinner høylytt snorking hos nesten 90 % av alle som bruker det. 1 Hvis du har en pålitelig måte å unngå snorking på, kan dette hjelpe deg med å få bedre søvn, ha en positiv påvirkning på forholdet og gi deg bedre selvtillit. 

Reduksjon av OSA-symptomer

Narval reduserer også vesentlig OSA-symptomer og forbedrer livskvaliteten: To tredjedeler av OSA-pasienter slutter å føle seg trett om dagen når de begynner å bruke Narval. 1 

Forbedre livskvaliteten

Med effektiv skinne-behandling for søvnapné bør du også kunne få andre fordeler, bl.a. bedre helse, en sunnere vekt, et mer positivt humør, mer energi på dagtid, bedre relasjoner og en lavere risiko for ulykker.

Hva kan du forvente når du velger Narval CC?

Du har valgt å bruke Narval CC™ som hjelp til å bekjempe snorkingen og redusere alvorlighetsgraden av apneene som gjør deg trett og tiltaksløs – gratulerer! Du er på vei til bedre helse. Her er en kort sjekkliste med de viktigste milepælene på veien:  

Påse at du har blitt screenet for søvnapné, og at du vet hva din AHI er. En riktig diagnose er avgjørende for å få en optimal løsning. Pluss at det er den eneste måten å overvåke fremgang på.

Finn en tannlege med erfaring innen dental søvnbehandling.  Du kan be søvnlegen om en henvisning, rådføre deg med European Dental Sleep Foundations register, eller kontakte oss  for hjelp.

Vanligvis vil du måtte oppsøke tannlegen for en undersøkelse av munnen og tannavtrykk. Deretter vil du trenge tilpasning og justering.

Straks du har et optimalt tilpasset Narval CC, bør du bruke det så regelmessig som mulig hvis du vil oppnå optimale resultater.

Gå til en ny kontroll etter 3–6 måneder for å se hvordan du responderer på behandlingen. Du kan måtte justere Narval CC-skinnen for å sikre at det hele tiden gir optimal balanse mellom behandlingseffekt og komfort. Deretter må du gå til årlige kontroller akkurat som du gjør med andre helsetjenester.

Hvorfor bør jeg velge et Narval-apparat?

Narval er en klinisk dokumentert, noninvasiv behandling for kronisk, høy og plagsom snorking. Det utformes individuelt for å passe presist i munnen ved hjelp av avansert CAD/CAM-teknologi. Det er lite, diskré og enkelt i bruk (også på ferie). Du kan snakke, drikke og åpne munnen naturlig mens du bruker det. Det er laget av et sammensatt materiale uten metall, lateks og bisfenol A for å begrense risikoen for allergier. Og det er ekstremt sterkt, slik at du kan bruke det selv om du gnisser tennene når du sover.

narval-apparat-snorkeløsning

Her er mer informasjon

Finn ut mer ved å se ekte personer dele sin personlige opplevelse med søvnapnébehandling. De snakker om fordeler og ulemper og deler sine tips for en vellykket CPAP-behandling. 

Oppdag deres historier

Ta vår gratis søvnvurdering i dag, og finn ut om du kan være i faresonen for søvnapné på bare 5 minutter.   

Start nå

Les mer om opplevelser med søvnapnébehandling og hva du kan forvente etter diagnose. 

Les mer

Referanser

  1. Vecchierini MF & al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40. doi: 10.1016. 
  2. Vanderveken et al. Comparison of a custom-made and thermoplastic oral appliance for the treatment of mild sleep apnoea. Am J Respir Crit Care Med. 2008; 178 (2):197-202.