Hvordan og når bør jeg rengjøre CPAP-masken? | ResMed Norge

Hvordan og når bør jeg rengjøre CPAP-masken?

En ren CPAP-maske vil vare lenger og bør gi bedre forsegling. Den vil også gi deg en friskere, mer behagelig behandlingsopplevelse. Brukerveiledningen for masken inneholder utfyllende rengjøringsanvisninger, men vi har også svart på noen ofte stilte spørsmål nedenfor. Vi håper du synes de er nyttige!

Hvor ofte bør jeg rengjøre masken og hodestroppen? 

Du bør rengjøre masken hver dag, eller etter hver gangs bruk. Du bør rengjøre hodestroppen hver uke.

Du bør håndvaske masken og hodestroppen ved å gni den forsiktig i varmt vann (ca. 30 °C) med mildt oppvaskmiddel. Skyll alle komponenter godt i rent vann og la dem lufttørke, men unngå direkte sollys. Du finner mer informasjon i maskens brukerveiledning, eller i avsnittet nedenfor. Lær mer om bruken av Ozone-enheter med ResMed-produkter.

Tips: Hvordan bør jeg rengjøre masken min?

Brukerveiledningen for masken inneholder mer informasjon om rengjøring av din maskemodell. Følgende rengjøringsanvisning gjelder for de fleste masker:

Hver dag, eller etter hver gangs bruk

Hver uke

Kan jeg kjøpe reservedeler?

Ja. Alle ResMeds maskekomponenter, inkludert maskeputer og nye maskesystemer, kan kjøpes separat. Du kan kjøpe komplette masker eller reservedeler til masken i nettbutikken vår eller via forhandlere.

 

Enkle tiltak for å få en bedre PAP-opplevelse

Skulle du ønske PAP-behandling var enklere eller mer behagelig? Har du spørsmål om rengjøring og vedlikehold av utstyret? Vår gratis e-bok er full av ideer og råd som kan hjelpe deg å få en mer behagelig PAP-opplevelse.

Få mest mulig ut av CPAP-behandlingen
ResMed-e-bok-4-pågående-CPAP-behandling-forside
Hvordan kan du gjøre behandlingen mer komfortabel?
ResMed-e-bok-4-pågående-CPAP-behandling-forhåndsvisning-a
Vedlikehold av PAP-utstyret
ResMed-e-bok-4-pågående-CPAP-behandling-forhåndsvisning-b