Rengjør luftfukteren min | ResMed Norge

Hvordan og når bør jeg rengjøre fukteren min?

Regelmessig vedlikehold og rengjøring vil holde fukteren i god stand og gi deg en friskere behandlingsopplevelse Her er svarene på vanlige spørsmål om hvordan fuktere holdes rene.

Hvor ofte bør jeg rengjøre vannbeholderen på behandlingsapparatet?

Våre brukerveiledninger for fuktere inneholder anvisninger om rengjøring av din spesifikke type apparat og dets komponenter. Du kan laste ned en kopi av brukerveiledningen fra hjelpsiden for fukteren.

Generelt bør du vaske vannbeholderen hver dag i varmt vann, med et mildt vaskemiddel, og deretter skylle den grundig med rent vann og la den tørr beskyttet mot direkte sollys. Hver måned bør du inspisere vannbeholderen for slitasje og forringelse og bytte vannbeholderen hvis en komponent er sprukket, ugjennomsiktig eller bulkete.

Ikke bruk noe av følgende til å rengjøre fukteren siden disse løsningene kan forårsake skade og redusere produktets levetid:

  • Lut-, klor-, alkohol- eller ammoniakkbaserte løsninger
  • Fuktighetsgivende, bakteriehemmende eller glyserinbaserte såper
  • Bløtgjørings- og ikke-godkjente avflakingsmidler
rengjør-humidair-fukter-cpap-maskin-resmed

Tips: Hvordan rengjør jeg fukteren min? 

Du finner mer informasjon om rengjøring av fukteren i brukerveiledningen for maskinen. For enkelhets skyld har du her rengjøringsanvisningen for ResMeds oppvarmede fukter:

Hver uke

Merk at det demonterte beholderlokket, platen og sokkelen også kan vaskes i en oppvaskmaskin på skånsom syklus eller glassyklus (kun øverste hylle). Hvis du ser hvite pulversedimenter i vannbeholderen, kan du rengjøre disse ved bruk av en løsning med én del husholdningseddik til 10 deler vann.

Enkle tiltak for å få en bedre PAP-opplevelse

Skulle du ønske PAP-behandling var enklere eller mer behagelig? Har du spørsmål om rengjøring og vedlikehold av utstyret? Vår gratis e-bok er full av ideer og råd som kan hjelpe deg å få en mer behagelig PAP-opplevelse.

Få mest mulig ut av CPAP-behandlingen
ResMed-e-bok-4-pågående-CPAP-behandling-forside
Hvordan kan du gjøre behandlingen mer komfortabel?
ResMed-e-bok-4-pågående-CPAP-behandling-forhåndsvisning-a
Vedlikehold av PAP-utstyret
ResMed-e-bok-4-pågående-CPAP-behandling-forhåndsvisning-b