Hvordan og når bør jeg rengjøre fukteren min?

Regelmessig vedlikehold og rengjøring vil holde fukteren i god stand og gi deg en friskere behandlingsopplevelse Her er svarene på vanlige spørsmål om hvordan fuktere holdes rene.

Hvor ofte bør jeg rengjøre vannbeholderen på behandlingsapparatet?

rengjør-humidair-fukter-cpap-maskin-resmed

Våre brukerveiledninger for fuktere inneholder anvisninger om rengjøring av din spesifikke type apparat og dets komponenter. Du kan laste ned en kopi av brukerveiledningen fra hjelpsiden for fukteren.

Generelt bør du vaske vannbeholderen hver dag i varmt vann, med et mildt vaskemiddel, og deretter skylle den grundig med rent vann og la den tørr beskyttet mot direkte sollys. Hver måned bør du inspisere vannbeholderen for slitasje og forringelse og bytte vannbeholderen hvis en komponent er sprukket, ugjennomsiktig eller bulkete.

Ikke bruk noe av følgende til å rengjøre fukteren siden disse løsningene kan forårsake skade og redusere produktets levetid:

  • Lut-, klor-, alkohol- eller ammoniakkbaserte løsninger
  • Fuktighetsgivende, bakteriehemmende eller glyserinbaserte såper
  • Bløtgjørings- og ikke-godkjente avflakingsmidler

Tips: Hvordan rengjør jeg fukteren min?  

Du finner mer informasjon om rengjøring av fukteren i brukerveiledningen for maskinen. For enkelhets skyld har du her rengjøringsanvisningen for ResMeds oppvarmede fukter:

Hver uke

Vask fukteren og luftslangen i varmt vann med et mildt vaskemiddel.  

Skyll dem grundig i rent vann og la dem tørke beskyttet mot direkte sollys.  

Tørk av utsiden av apparatet med en tørr klut. 

 

Merk at det demonterte beholderlokket, platen og sokkelen også kan vaskes i en oppvaskmaskin på skånsom syklus eller glassyklus (kun øverste hylle). Hvis du ser hvite pulversedimenter i vannbeholderen, kan du rengjøre disse ved bruk av en løsning med én del husholdningseddik til 10 deler vann.

Hvor ofte bør jeg rengjøre ClimateLine- eller SlimLine-slangen? Hvordan rengjør jeg den?

rengjør-climateline-luftslange-resmed

Du finner mer informasjon om rengjøring i brukerveiledningen for slangen. Generelt bør du hver dag koble fra luftslangen ved å trekke i fingergrepene på mansjetten. Heng slangen på et rent, tørt sted til neste gang den skal brukes. 

Merk: 

  • Heng ikke luftslangen i direkte sollys, da dette kan føre til at slangen over tid blir hard og sprekker. 
  • Luftslangen må ikke vaskes i vaskemaskin eller oppvaskmaskin. 

Hver uke bør du fjerne luftslangen fra behandlingsapparatet og masken ved å dra i fingergrepene på mansjetten, og vask deretter luftslangen i varmt vann ved hjelp av mildt vaskemiddel. Skyll slangen godt, og la den lufttørke. Unngå direkte sollys og/eller varme. Koble luftslangen til luftuttaket og masken igjen neste gang du bruker apparatet. 

Hvis du har flere spørsmål om rengjøring av fukteren og tilbehøret, kan du kontakte lege eller utstyrsleverandør. 

Her er mer informasjon

En ren CPAP-maske vil vare lenger og bør gi bedre forsegling. Den vil også gi deg en friskere, mer behagelig behandlingsopplevelse.

Les mer

For å få behagelig, kvalitetsmessig behandling er det viktig å bytte masken og komponentene regelmessig.

Les mer

Det er enkelt å bytte utstyr eller tilbehør til CPAP-, APAP- eller Bilevel-løsningen fra ResMed, og det bidrar til å sikre effektiv søvnapnébehandling.

Les mer