COVID-19 - ResMed Norge

COVID-19

Ser du etter ResMed-informasjon om COVID-19? Oppdag vår side med spørsmål og svar, som oppdateres regelmessig. Hvis du trenger mer informasjon, kan du kontakte vår kundeservice.

Svar til spørsmål fra pasienter om koronavirus og CPAP

 • Ikke-invasiv ventilasjon (NIV) er en form for mekanisk ventilasjon der luft tilføres pasienten gjennom en maske eller munnstykke.
 • Invasiv ventilasjon brukes når tilstrekkelig ventilasjon ikke kan oppnås ved bruk av ikke-invasive metoder; luft blir levert gjennom et rør ført inn i luftrøret enten ved intubasjon eller trakeotomi.

Om du har blitt testet og diagnostisert med koronavirus, må du følge de rådene som er gitt av helsepersonellet som diagnostiserte deg. ResMed selger kun ventilasjonsapparater til sykehusene, som tilpasser ventilasjonsbehandlingen til pasienter som har fått henvisning for behandling. Apparatene som brukes for å behandle de dårligste pasientene er veldig komplekse og krever medisinsk kunnskap og spesialtrent personell for å kunne gi behandling. Helsepersonellet på ditt sykehus har ekspertisen til å vurdere hvilken behandling de ulike pasientene bør få.

Hvis du har blitt testet og diagnostisert med COVID-19, må du følge anbefalingen fra det medisinske personalet som ga diagnosen. Hos ResMed selger vi bare ventilasjonsapparatene våre gjennom helsevesenet i hvert land. Utstyret som kreves for å behandle de alvorligste tilfellene av COVID-19 er veldig kompleks og krever medisinsk ekspertise og klinisk opplært personell til å bruke den. Din lege har ekspertisen til å bestemme hvilken type behandling som kreves for hver pasient.

Koronavirus endrer ikke din søvnapnédiagnose, som er grunnen til din behandling, og du kan fortsette å bruke ditt CPAP-apparat. Om du blir diagnostisert med koronavirus må du følge anbefalingene som din lege gir deg.

En CPAP er for de fleste ment å behandle søvnapnésyndrom. Noen av de pasientene som blir svært syke av koronavirus kan få respirasjonssvikt, der de trenger behandling med andre og mer avanserte maskiner som er laget for bruk ved respirasjonssvikt.

ResMed er produsent av medisinsk utstyr. For informasjon og råd om koronavirus, vennligst kontakt legen din

ResMed er produsent av medisinsk utstyr. For informasjon og råd om koronavirus, vennligst kontakt legen din.

Anbefalinger for desinfeksjon av apparater og utstyr er sendt ut til medisinsk-teknisk personell.

Et CPAP-apparat er laget for behandling av søvnapné, og forebygger ikke at du blir smittet
med Covid-19. Kontakt nasjonale helsemyndigheter eller din lege for informasjon om Covid19 og forebyggende tiltak mot smitte.

En CPAP er ment å behandle søvnapné. Din CPAP behandler søvnapné og du er ikke mer utsatt for smitte om du bruker ditt CPAP-apparat. Ta kontakt med din lege om du har flere spørsmål om behandlingen.

Din CPAP er foreskrevet kun for personlig bruk. En CPAP er behandling for søvnapnésyndrom. Noen av de pasientene som blir dårligst av koronavirus kan få respirasjonssvikt, som krever en annen og mer avansert behandling av apparater laget for nettopp respirasjonssvikt.

Hvis du blir behandlet for COVID-19, bør du du informere lege og helsepersonell om foruteksisterende sykdom og hvilket utstyr du allerede bruker og følge deres råd. Som beskrevet av Verdens helseorganisasjon er nøkkelrisikoen for spredning av COVID-19 overføring fra person til person i nærkontakt. Det viktigste rådet for å kontrollere spredningen av COVID-19 er å vaske hendene, holde god hygiene og sosial avstand. Å opprettholde rengjøringen av ResMed-apparatet ditt i henhold til brukerhåndboken er alltid en god praksis for å redusere infeksjonsrisiko for andre fra overflater som kan ha smitte.

Hvis du ønsker å rengjøre CPAP-maskinen din, forklarer brukermanualen til apparatet hvordan du rengjør den på en ukentlig basis. For detaljerte instruksjoner om hvordan du rengjør masken og slangen, se brukermanualen og følg disse trinnene:

 1. Vask luftslangen i varmt vann med mildt vaskemiddel og varmt vann. Ikke vask i oppvaskmaskin eller vaskemaskin.
 2. Skyll luftslangen grundig og la den tørke ut av direkte sollys og / eller varme.
 3. Tørk utsiden av apparatet med en tørr klut.

Merk: Rengjøring av apparat eller masker på den måten som er anbefalt i produktets brukermanual garanterer ikke dekontaminering eller desinfisering. For mer informasjon, ta kontakt med sykehuset.

Hvis du ønsker å rengjøre CPAP-maskinen, kan du lese brukermanualen for hvordan du rengjør den på en ukentlig basis. For detaljerte instruksjoner om hvordan du rengjør masken din, se brukerhåndboken og følgende trinn:

 1. Vask luftslangen i varmt vann med mildt vaskemiddel. Ikke vask i oppvaskmaskin eller vaskemaskin.
 2. Skyll luftslangen grundig og la den tørke ut av direkte sollys og / eller varme.
 3. Tørk utsiden av apparatet med en litt fuktig klut.

Vær oppmerksom på at rengjøring av enheter eller masker på den måten som er anbefalt i brukerhåndboken ikke garanterer dekontaminering eller desinfisering. For mer informasjon, ta kontakt med din lege.

myAir: gratis veiledning for søvnapnépasienter med CPAP-behandling under COVID-19-krisen.

Leger og helsepersonell er ikke alltid tilgjengelige for å diskutere CPAP-behandling når det er særlig travle tider. Du kan registrere deg på vår gratis nettapplikasjon myAir for å få hjelp til å bruke din behandling. Da vil du motta tips og triks og daglige tilbakemeldinger som hjelper deg gjennom COVID-19-krisen, mens du befinner deg trygt hjemme.

FAQ

 1. Opprett en brukerkonto. Trykk på “Create account” på myAir.resmed.eu og fyll inn de påkrevde opplysningene. Husk ditt brukernavn og passord – du vil trenge dem på slutten av registreringsprosessen!
 2. Aktiver din brukerkonto. Sjekk innboksen din –du vil motta en epost fra myAir der du blir bedt om å aktivere din konto. Klikk på lenken i eposten og følg instruksjonene om å taste inn brukernavn og passord. Hvis du ikke finner aktiveringsmailen i din innboks kan du sjekke søppelpostkassen.
 3. Registrer maskinen og utstyret ditt. Følg instruksjonene på skjermen der du blir bedt om å taste inn serienummer og device number som står oppført på baksiden av din Air10 maskin, og deretter legger du inn informasjon om masken din. Om du ikke har apparat og maske tilgjengelig kan du fullføre registreringen senere.
 4. Sett i gang! Gratulerer – du har nå startet din myAir-reise! Sjekk din skår på myAir hver morgen og følg din ferd med behandlingen!

Registrer deg på myAir

myAir er kun tilgjengelig for ResMed AirSense 10 og AirCurve 10-apparater.

For hjelp med nettsiden til myAir (som spørsmål om din brukerkonto, passord eller data), se denne siden: [https://myair.resmed.eu/SupportFormPage.aspx]