Orville sin historie | ResMed

Orville sin historie

orville-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

Husk at søvn spiller en livsviktig rolle for helsen. Hvis du sliter med å venne deg til PAP-systemet ditt, få hjelp fra noen som har gjennomgått akkurat det samme. Det kan utgjøre en enorm forskjell!” – Orville

Livet før behandlingen:

Jeg innså ikke at jeg hadde søvnapné før jeg kollapset på stuen,”” sier Orville, og rister på hodet. Heldigvis for ham var laboratorieteknikeren på sykehuset han ble kjørt til, også laboratoriesjef for søvnsenteret. Etter å ha gitt elektroencefalogramprøven (EEG) for å måle hjernens elektriske signaler og finne ut mer om da det svartnet, ble Orville fortalt at han kanskje hadde en søvnrelatert respirasjonsforstyrrelse og ble anbefalt en søvnstudie.

Under studien hadde Orville 37 hendelser i timen. Han ble diagnostisert med alvorlig søvnapné og foreskrevet en bilevel-maskin for positivt luftveistrykk. Orville var lettet over å ha en diagnose, men han hadde problemer med å bli vant med PAP-behandlingen. “Heldigvis fikk jeg god støtte fra venner og familie.”

Situasjonen i dag:

Orvilles utholdenhet lønte seg. Han overvant den nye og rare følelsen av å ha noe på ansiktet sitt om natten. Han lærte seg å sette på masken på riktig måte og snart ble PAP en vane. Det tok ikke lang tid før han merket forandringer. Etter å hatt PAP-behandling i noen uker, var Orvilles evne til å konsentrere seg merkbart bedre. Han hadde mye mer energi – så mye at han bestemte seg for å gå tilbake til skolebenken og få en toårig høyskolegrad i respirasjonsbehandling for å arbeide med pasienter med søvnapné.

Han er nå en jevnlig taler på støttegrupper for søvnapné. “Alt vedrørende livet mitt ble positivt påvirket,” forklarer han. “Forholdene, karrièren og den fysiske helsen min ble bedre. Alle vennene og familien min har merket hvor mye mer energisk og årvåken jeg er.”

Hjemby: Nord i New Jersey

Symptomer: Snorking, matthet, svime av

År med behandling: 9

Masketype: Helmaske

Hobbyer: Radio, frivillig brannmann, modelltog

Flere pasienthistorier

“Jeg har så mye mer energi når jeg underviser sent på dagen, eller når jeg trener. CPAP har forandret livet mitt.”

Les mer

“Første gang jeg brukte CPAP, våknet jeg opp uten hodepine. Snart trengte jeg ikke lenger sove umiddelbart etter hjemkomst. Det var flott.”

Les mer

“CPAP-behandlingen har forandret livet mitt. Nå får jeg en god natts søvn, og jeg har alltid maskinen min med meg uansett hvor jeg drar.”

Les mer