Mary Joy sin historie | ResMed

Mary Joy sin historie

mary-jo-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

Første gang jeg brukte CPAP, våknet jeg opp uten hodepine. Snart trengte jeg ikke lenger sove umiddelbart etter hjemkomst. Det var herlig.” – Mary Jo

Livet før behandlingen

Mary Jo er mor til to med en utfordrende karrière som skoleadministrator. Hun tenkte det var normalt å være utmattet hver dag. Så snart hun kom inn døren, måtte hun ta seg en lur. Det var da hun begynte å få kroniske daglige migreneanfall at hun søkte hjelp fra en nevrolog som bestilte en søvnstudie. Det viste seg at Mary Jo led av alvorlig søvnapné. Søvnlegen hennes anbefalte at hun straks skulle begynne med CPAP-behandling.

Mary Jo strevde med anbefalingen om at hun skulle bruke CPAP-maskin. Hun kunne ikke tenke seg hvordan hun skulle sove sammen med mannen sin samtidig som hun brukte CPAP. Det var en kollega på skolen, som takket være faren sin suksess med CPAP, klarte å overbevise henne til å prøve å bruke maskinen med en gang.

Situasjonen i dag:

Den første gangen hun brukte en CPAP-maskin på søvnsenteret våknet hun uten noe hodepine. Men etter at hun kom hjem tok det to uker å bli vant til behandlingen. I løpet av den første uken fortsatte Mary Jo å rive av seg masken så snart hun falt i søvn. Gradvis klarte hun å beholde masken på lengre tid om gangen. Snart var Mary Jo uten hodepine og merket at hun ikke trengte å sove det øyeblikket hun kom hjem.

I dag har Mary Jo mer energi for livet enn hun noen gang har hatt. I tillegg til familien og karrièren, har hun nå tid til å sykle. Når Mary Jo reiser for å besøke familien, tar hun alltid CPAP med seg. Hun sier at det er blitt så mye enklere å reise med bil eller fly for de som trenger å ta CPAP med seg. Mary Jo tror at hvis hun aldri hadde fått støtte fra kollegaen, hadde hun kanskje aldri satset nok på CPAP-behandlingen. I samme ånd synes hun det er viktig å støtte andre med deres behandling.

Hjemby: Wallingford, PA

Symptomer: Utmattethet, kronisk daglig migrene

År med behandling: 2

Masketype: Neseputer

Hobbyer: Sykle, reise, besøke familien

Flere pasienthistorier

“Jeg har så mye mer energi når jeg underviser sent på dagen, eller når jeg trener. CPAP har forandret livet mitt.”

Les mer

“Jeg kan ikke fatte hvor mye mer energi jeg har i løpet av dagen. Blodtrykket mitt har blitt normalt. Nå har jeg mye mer glede av å leke med barna.”

Les mer

“CPAP-behandlingen har forandret livet mitt. Nå får jeg en god natts søvn, og jeg har alltid maskinen min med meg uansett hvor jeg drar.”

Les mer