Behandling for snorking | ResMed Norge

Behandling for snorking

Snorking kan forstyrre søvnen til snorkere og alle rundt dem. Det kan også være et varselsignal for obstruktiv søvnapné, en sykdom som gjør at man slutter å puste om natten. Det er viktig å få hjelp for disse lidelsene. Men ikke vær redd, både snorking og søvnapné kan behandles!

Narval: klinisk dokumentert behandling for snorking

ResMeds Narval-søvnapnéskinne er et klinisk dokumentert, individuelt tilpasset søvnapnéskinne som enkelt plasseres i munnen mens du sover. Det er tynt, lett, diskré og metallfritt. Det beste er at høylytt snorking forsvinner hos 89 % av alle som er rammet!1

En individuelt tilpasset søvnapnéskinne fra ResMed

Narval-skinnen er spesiallaget for deg ved hjelp av tannavtrykk og avansert CAD/CAM-teknologi (dataassistert konstruksjon og produksjon).

Følgelig er det perfekt tilpasset munnen og behagelig å bruke. Du kan snakke, drikke og åpne munnen naturlig mens du bruker den.

I tillegg til å hjelpe deg (og partneren din) med å få en god natts søvn reduserer Narval vesentlig OSA-symptomer og forbedrer livskvaliteten. Den er også perfekt på reise.

Hvordan fungerer Narval?

Narval er en søvnapnéskinne (MRD) som fungerer ved å skyve underkjeven litt forover mens du sover. Dette strammer bløtvevet og musklene i de øvre luftveiene, slik at de ikke blokkerer luftveiene mens du sover, og reduserer vibrasjonen som forårsaker snorkelyden. Søvnapnéskinner ligner en tannbeskyttelse brukt i idrett og blir individuelt tilpasset munnen av en tannlege.

Snorking -svelg-kollapset-luftstrøm-blokkerte

Uten Narval:
Svelget kollapser, og luftstrømmen blokkeres

stoppe-snoring-med-Narval

Med Narval:
Svelget er åpent, og luften strømmer fritt

Fakta om Narval-behandling 

Narval CC førte til at høy snorking forsvant helt hos nesten 9 av 10 brukere1 

 

Lett å venne seg til

Det kan ta noen netter å venne seg til Narval CC, men det er enklere enn du tror. Hele 86 % av pasientene bruker sin Narval CC hver natt.1 

 

Individuelt tilpasset 

ResMed bruker dataassistert konstruksjon og produksjon for å lage et oralt apparat som er skapt unikt for deg. ResMed er ett av bare noen få selskaper som bruker en slik høyteknologiprosess for orale apparater. 

 

Også for søvnapné

Nesten 80 % av alle som brukte Narval CC til å bekjempe søvnapné – også de med mer alvorlige tilfeller av obstruktiv søvnapné – fikk sin apné-hypopné-indeks (AHI) redusert med mer enn 50 %.1

Hvordan får jeg en Narval-skinne?

Når legen har hjulpet deg å velge søvnapnéskinne over PAP, vil en spesialisttannlege kunne bekrefte om du faktisk er en egnet kandidat for Narval CC. Be søvnlegen om en henvisning, eller finn en søvntannlege.

 

Referanser:

  1. Vecchierini MF & al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40. doi: 10.1016.
  2. Sleep-disordered breathing affects 34% of men and 17% of women aged between 30-70 Peppard et al. Increased Prevalence of Sleep-Disordered Breathing in Adults. Am J Epidemiol. 2013 (5.17).