Leightan sin historie

leightan-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

CPAP-behandlingen har forandret livet mitt. Nå får jeg en god natts søvn, og jeg har alltid maskinen min med meg uansett hvor jeg drar.” – Leightan

Livet før behandlingen:

For omtrent sju år siden våknet Leightan opp nesten hver morgen med hodepine. Hodepinen forsvant i løpet av morgenen og den var ikke alvorlig. Han hadde problemer med å holde seg våken utover dagen, men han var veldig travelt opptatt med  arbeid, så han regnet med at det bare skyldtes stress og søvnløshet frastresset. Det falt ham aldri inn at han hadde søvnapné. På det tidspunktet visste han ikke en gang hva søvnapné var.

Konen hans jobber på det lokale sykehuset og en dag på arbeidet spurte en av kollegene  hennes om noe var galt, siden hun så forferdelig ut. Konen hans fortalte dem at hun hadde problemer med å få sove, at mannen ofte sluttet å puste og at hun da ventet på at han skulle begynne igjen. Og i det hun skulle til å døse av, sluttet han gjerne å puste igjen. Dette fortsatte natten gjennom og når alarmen gikk om morgenen, hadde hun ikke hatt  blund på øyet.

Kollegaen hennes fortalte henne at Leightan hadde søvnapné og sendte ham til legen for en test. Testen kom tilbake med diagnosen “akutt til alvorlig søvnapné” og han ble henvist til en søvnspesialist.

Situasjonen i dag:

De møtte med en søvnterapeut som forklarte dem hva som foregikk og hvilke alternativer han hadde. Hun viste ham et par maskiner og han prøvde flere masker og ble sendt hjem med sin nye bestevenn, en ResMed S8 autoset med nesemaske.

Han hadde i begynnelsen problemer med å holde munnen lukket, men søvnterapeuten ga ham noen råd som han prøvde ut og han har ikke sett seg tilbake siden.

Leightan blir nå uthvilt under søvnen og han drar ikke hjemmefra uten maskinen når han er på reisefot, selv hvis det bare er én natt. Han kjøpte nylig en ny maskin, en ResMed S9 autoset, som er et trinn opp fra den gamle ResMed S8 og han synes den er fantastisk.

Hjemby: Port Hardy, BC

Symptomer: hodepine, matthet

År med behandling: 7

Masketype: helmaske

Hobbyer: Lesing, datamaskiner og reising